100 jaar Pidpa

1913 – 2013: 100 jaar PIdpa: het verhaal van een waterbedrijf in evolutie.

Op 11 januari 2013 wordt het feestjaar tijdens de nieuwjaarsreceptie officieel geopend. Geheel volgens de eigen stijl van Pidpa wordt vooruit gekeken.  Pidpa, op weg naar meer.

De nieuwe slogan kracht siert de Pidpa-sport-T-shirts

Nieuwe voertuigen worden beletterd in de nieuwe huisstijl.

Hidrodoe viert haar tiende verjaardag op 23 maart 2013: een weekend vol verrassingen voor het ganse personeel met hun familie en het ideale moment om dit interactieve watercentrum te herontdekken. Gedurende het ganse jaar krijgen alle 10-jarigen gratis toegang tot Hidrodoe. Zo genoten 513 'leeftijdgenoten' van een gratis bezoek!

Op dag 100 van het jaar 100 – 10 april 2014- toont Pidpa haar nieuwe huisstijl, haar vernieuwde logo en baseline (water in beweging), onder meer via een nieuwe website.  Ook het Pidpa-gebouw wordt bekleefd.

28 april 2013: de opening van de unieke waterFIETSroute: een ontdekkingstocht door de Kempen onder-boven- langs water.  Fietsers genieten van de prachtige natuur maar ondervinden tezelfdertijd dat water altijd en overal aanwezig is – soms heel zichtbaar maar heel vaak verborgen. Tijdens het feestjaar is een rally uitgewerkt met als eerste prijs een fiets!

Op 15 en 17 juni 2013 en 27 september 2013 duiken respectievelijk medewerkers, vennoten en collega's uit de sector in de rijke geschiedenis van Pidpa. Onder meer Vlaams minister-president Kris Peeters en gouverneur Cathy Berx geven hun visie op 100 jaar Pidpa EN de beloftevolle toekomst.

Met de informatievergadering van 6 november 2013 brengt Pidpa haar gemeentelijke contacten op de hoogte van het laatste nieuws en zet in op een gestructureerde technische informatie-uitwisseling via Geo-portaal. Zo beklemtoont Pidpa de kracht van een goede samenwerking, elke dag.

Het feestjaar wordt symbolisch afgesloten door het planten van een lindeboom aan de watertoren van Meerhout op 27 november 2013.